L4Android boot process not completed successfully ("cannot find /system/...")

Itamar O itamarost at gmail.com
Sat Jun 15 19:13:30 CEST 2013


Hi,
I have built L4 Gingerbread-x86 following the manual build instructions [1]
(rev 42),
with Android rootfs & system images downloaded from [2].
When trying to run the iso image with qemu,
it starts loading, and reaches a point where the qemu windows says "A N D R
O I D _",
and the stdio contains:
...
  #0: Dummy 1
RAMDISK: ext2 filesystem found at block 0
RAMDISK: Loading 1024KiB [1 disk] into ram disk... done.
EXT4-fs (ram0): couldn't mount as ext3 due to feature incompatibilities
EXT4-fs (ram0): mounting ext2 file system using the ext4 subsystem
EXT4-fs warning (device ram0): ext4_update_dynamic_rev:763: updating to rev
1 because of new feature flag, running e2fsck is recommended
EXT4-fs (ram0): mounted filesystem without journal. Opts: (null)
VFS: Mounted root (ext2 filesystem) on device 1:0.
Freeing unused kernel memory: 168k freed
init: cannot open '/initlogo.rle'
EXT4-fs (ram0): re-mounted. Opts: (null)
init: Unable to open persistent property directory /data/property errno: 2
init (1): /proc/1/oom_adj is deprecated, please use /proc/1/oom_score_adj
instead.
init: cannot find '/system/bin/servicemanager', disabling 'servicemanager'
init: cannot find '/system/bin/vold', disabling 'vold'
init: cannot find '/system/bin/netd', disabling 'netd'
init: cannot find '/system/bin/debuggerd', disabling 'debuggerd'
init: cannot find '/system/bin/rild', disabling 'ril-daemon'
init: cannot find '/system/bin/app_process', disabling 'zygote'
init: cannot find '/system/bin/alsa_ctl', disabling 'alsainit'
init: cannot find '/system/bin/mediaserver', disabling 'media'
init: cannot find '/system/bin/dbus-daemon', disabling 'dbus'
init: cannot find '/system/bin/installd', disabling 'installd'
init: cannot find '/system/bin/keystore', disabling 'keystore'
init: cannot find '/system/bin/powerbtnd', disabling 'powerbtnd'
init: cannot find '/system/bin/faketsd', disabling 'faketsd'
init: cannot find '/system/bin/sh', disabling 'console'
Clocksource tsc unstable (delta = 105421658 ns)
Switching to clocksource l4kipclk

The loading process does not continue beyond this point.
Any idea what went wrong?

Thanks,
- Itamar.

[1] http://l4android.org/build/manual_build.html,
http://l4android.org/build/create_iso.html
[2] http://l4android.org/download/download.html
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.l4android.org/pipermail/l4android-dev/attachments/20130615/6df2663e/attachment.html>


More information about the l4android-dev mailing list